Helsingør ModeljernbaneKlub blev stiftet i april 2016 og består af en broget flok mennesker med en fælles interesse for modeljernbaner.

Modeljernbaneverden er stor, selvom det er småt, og vi har plads til alle, uanset hvilken skala du interesserer dig for. Pt. har klubben 4 anlæg under henholdsvis planlægning og opbygning – Märklin digital, Märklin analog, 2-skinne H0 og N, samt Z.

Der er intet krav om, at man kommer med modeljernbane viden/erfaring, da alle er velkomne til at byde ind med hvad de finder interessant og relevant i relation til modeljernbaneverden – mangfoldighed skaber nye syneriger.

Klubbens største projekt er opbygningen af Helsingør Station i skala H0, komplet med færgelejer, kommandopost med skiftende sporveje, og den nu nedrevne remise.

Märklin
Opbygning af Märklin digital bane efter fri fantasi

At bygge togbane er en meget forskelligartet hobby, og der er brug for folk med interesse for at arbejde med design og konstruktion af togbaneområde i træ, design og opbygning af sporveje, design og konstruktion af bygninger, både m.m. og ikke mindst design og konstruktion af den elektriske styring af togene, skiftespor, signallys, lys i bygninger m.m.

Hg. St. 1960